Mateusz Pergałowski

• prawo spółek handlowych;
  • Doświadczenie
  • Po godzinach

Absolwent Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Od 2014 roku Członek Okręgowej Izby Adwokackiej w Warszawie.

Posiada duże doświadczenie procesowe, przy reprezentowaniu klientów w postępowaniach sądowych, ze szczególnym uwzględnieniem procesów cywilnych i gospodarczych.

Zajmuje się kompleksową analizą nieruchomości pod względem przygotowania planowanej inwestycji. Reprezentuje klientów w postępowaniach w przedmiocie ustalenia aktualizacji opłaty z tytułu użytkowania wieczystego nieruchomości, jak również w zakresie bieżącego doradztwa w procesach inwestycyjnych. W swojej karierze zajmował się również roszczeniami reprywatyzacyjnymi.

Wielokrotnie reprezentował osoby fizyczne oraz osoby prawne w postępowaniach o ochronę dóbr osobistych.

Prowadzi kompleksową obsługę prawną spółek prawa handlowego.

Prowadzi wykłady z zakresu karty nauczyciela oraz prawa pracy na Europejskiej Uczelni w Warszawie.

Śmiało można powiedzieć, że gotowanie a szczególnie próbowanie nowych smaków stanowi bardzo ważny element w jego życiu.

Każdorazowe podróże stara się łączyć z poznawaniem lokalnych przysmaków, z każdego zagranicznego wyjazdu stara się przywieźć do domu oryginalne przyprawy, czy składniki kulinarne.

Miłośnik kina oraz literatury fantasy.