Joanna Lachowicz

• Adwokat
Specjalizacje:
  • prawo i procedura cywilna
  • sprawy gospodarcze
  • spory sądowe

Adwokat Joanna Lachowicz jest członkiem Izby Adwokackiej w Warszawie oraz absolwentką Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego.

Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących prawa cywilnego, w szczególności procedury cywilnej. Zajmuje się obsługą prawną osób fizycznych i podmiotów gospodarczych w obszarze swojej specjalizacji, wykorzystując doświadczenie zdobyte na sali sądowej.

Doświadczenie zawodowe zdobywała jako asystent sędziego oraz podczas kilkuletniej praktyki w kancelariach adwokackich w Warszawie. W dotychczasowej praktyce zawodowej w sądzie w pionie orzeczniczym wydziału gospodarczego oraz cywilnego sporządzała orzeczenia i zarządzenia sądu wraz z ich uzasadnieniami. Umiejętności zdobyte podczas pracy w sądzie skutecznie wykorzytuje w praktyce adwokackiej.

W kancelariach prawnych sporządzała liczne analizy prawne dotyczące bieżących problemów związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej oraz prowadziła sprawy sądowe, przeważnie o charakterze cywilnym i gospodarczym.

Pracuje w języku polskim oraz angielskim.